Woningen

Het project Buitenhof Portugal gaat bestaan uit 17 woningen, 12 nieuwbouw en 5 al bestaande. In deze luchtfoto zijn de nieuwe woningen ingetekend in blauw en de al bestaande in rood om een idee te geven van de locatie van de huizen op het terrein.

De indicatieve vanafprijzen van de huizen liggen tussen de € 180.000,- voor de kleinste bestaande woning oplopend tot € 280.000,- voor de meest uitgebreide versie van een 2-verdiepingenwoning en zijn mede afhankelijk van de gekozen opties. Raadpleeg het ledendeel van deze site voor gedetailleerde informatie over de prijzen.

De nieuw te bouwen woningen (1 t/m 12 ) worden uitgevoerd in drie verschillende types/prijsklasses:

Type A (nummer 1 t/m 4) Twee-onder-een-kap woningen met alleen begane grond/ 1 slaapkamer.

Type B (nummer 5 t/m 10) Twee-onder een-kap woningen met begane grond en een iets verhoogde etage onder een schuine kap. In de tekeningen zijn twee mogelijke uitvoeringen uitgewerkt. Rechts een indeling met een volledig woonprogramma op de begane grond en een grote open ruimte boven die d.m.v. zelfbouw al dan niet verder naar eigen wens kan worden ingericht. Links een versie met als optie een grotere L-kamer beneden en 2 slaapkamers boven. De benedenverdieping is wel zo ingedeeld dat er later vrij simpel alsnog een slaapkamer te maken is.

Type C (nummer 11 en 12) Twee -onder-een kap woningen met begane grond en een volledige etage. De benedenverdieping is wel zo ingedeeld dat er later vrij simpel alsnog een slaapkamer te maken is, Dit type woning is – als optie – ook uit te voeren als kangoeroewoning of mantelzorgwoning, dus twee boven elkaar gelegen zelfstandige woonruimten met beide een volledig woonprogramma (1 slaapkamer) uitgevoerd met een intern afsluitbare verbindingsdeur. Zie als voorbeeld de woning rechts op de schetsen.

De al bestaande woningen ( 13 t/m 17 in rood op de luchtfoto) hebben ieder hun eigen karakteristieken en sfeer.

Casa Covas (nummer 13) en Casa Oliveirinha (nummer 14) zijn op het zuiden gelegen geschakelde woningen met beide een woonkamer, open keuken, badkamer, twee slaapkamers en een ruime schaduwrijke veranda. In overleg met de toekomstige bewoners kunnen deze woningen eventueel nog naar eigen woonwensen worden aangepast tijdens de bouwfase van het project.

Casa Covas:

Casa Oliveirinha:

Casa Retiro (nummer 15) wordt de enige geheel vrijstaande woning in de Buitenhof. In de voorlopige bestemmingsvergunning is toestemming verleend deze woning te gaan uitbreiden met 30 vierkante meter. Hierdoor mag de woning dusdanig worden verbouwd dat een volledig woonprogramma (kamer, open keuken, badkamer en 1 slaapkamer) gelijkvloers kan worden gerealiseerd met daaronder een separate ruimte voor een logeerkamer met douche/toilet, atelier of hobbyruimte. In februari komen de bouwschetsen voor dit huis beschikbaar.

De huidige woning van de eigenaren Casa Crutos is groot genoeg om te splitsen in twee royale woningen (nummer 16 en 17). Door een deel van de huidige veranda’s bij de woning te betrekken en de indeling iets te wijzigen ontstaan twee comfortabele woningen , waarvan één met een volledig gastenappartement, werkruimte/atelier op de bovenverdieping. De verbouwschetsen van deze woningen komen later in het project beschikbaar.

De al bestaande gezamenlijke voorzieningen zijn in de luchtfoto ingetekend met (A) de receptie/gezamenlijke bibliotheek, (B) het badhuis voor bezoekende familie/vrienden op het resterende campingdeel op het terrein, (C) het Hofhuis als ontmoetingsruimte waarvoor het huidige Casa Mimosa zal worden omgebouwd en (D) het ecologische zwembad.

NB 1: de exacte onderverdeling in aantallen qua type nieuwbouwwoning A, B of C ligt in deze fase van het project nog niet vast. De voorkeur van de eerste bewoners van de Buitenhof zal daarin deels bepalend gaan worden.

NB 2: Alle tekeningen en schetsen van de nieuwe woningen zijn “work in progress”. In samenspraak met de uiteindelijke bewoners wordt een en ander nog verder aangepast en aangevuld voor het definitieve architectuurplan in maart 2023 wordt ingediend.

NB 3: In alle schetsen zijn de keukens getekend. Evenals bij de Knarrenhoven in Nederland worden de nieuwbouwwoningen echter zonder keuken(-apparatuur) opgeleverd. Dit omdat de ervaring leert dat de individuele wensen voor een keuken te veel verschillen en het veel beter is de eerste bewoners daarin een volledige eigen keuze te laten maken.

Laatste update van deze pagina: 1 februari 2023