Te koop

Wij zijn toe aan een volgende fase in ons leven en daarom hebben wij besloten Quinta do Retiro te willen gaan verkopen. Hieronder vindt u de tekst zoals deze op Funda Europe en een aantal andere verkoopsites is gepubliceerd.

De vraagprijs is € 1.250.000 kk.

Om een goede totaalindruk te kunnen geven hebben we een nieuwe video laten maken.

Video Quinta do Retiro

Omschrijving

Goedlopend kleinschalig toeristisch landgoed (vakantiehuizen, natuurcamping en zwembad) met een groot en comfortabel privé-woonhuis. Unieke mogelijkheid om wonen en werken te combineren in het groene hart van Portugal. Het bedrijf is winstgevend, heeft alle vergunningen en aantoonbaar veel potentie voor verdere ontwikkeling. Het terrein van in totaal 7,74 ha ligt in een eigen paradijselijke vallei met veel volwassen loofbomen. Het bestaat uit twee percelen, van elkaar gescheiden door een riviertje. De meeste gebouwen en alle infra zijn nieuw ontwikkeld vanaf 2008 en in topconditie.

In verband met het voorgenomen pensioen gaan Jurrie en Marga afscheid nemen van hun
levenswerk. Ze zijn graag bereid na verkoop, voor zowel de gasten als de nieuwe eigenaar, een vloeiende overdracht te begeleiden.

Op het eerste perceel van 2,8 ha is het toeristisch bedrijf gevestigd dat nu nog bestaat uit vier comfortabele en ruime vakantiehuizen, een kleinschalige rustieke natuurcamping met 20 ruime staanplaatsen, twee volledig uitgeruste familietenten, een uitstekend sanitairgebouw, een receptie, een speeltuin en een uniek, fraai aangelegd ecologisch zwembad.

Twee van de al bestaande woningen, Casa Oliverinha en Casa Covas

U kunt het vakantieparkje in de huidige overzichtelijke vorm voortzetten, maar ook gebruik gaan maken van een reeds verstrekte voorlopige vergunning om tot maximaal 12 vakantiehuizen (voor verhuur of verkoop) bij te bouwen en/of het aantal kampeerplaatsen te verdubbelen tot 40 met een maximaal aantal gasten van 115. Toekomstige uitbreidingen kunt u gedeeltelijk realiseren met EU- subsidies ter stimulering van het toerisme op het Portugese platteland. Aanvoer van electra/energie en water (eigen bron) is ruim voldoende.

plattegrond-buitenhof-quinta-do-retiro
Luchtfoto van het terrein met in blauw de 12 eventueel nog te bouwen woningen er in getekend

In de verkoopprijs inbegrepen: de volledige inventaris van de huidige vier vakantiehuizen, de natuurcamping, de goodwill, de website, bestaande contracten met verhuurpartners en het klantenbestand. De bezettingsgraad met een internationaal publiek is het gehele jaar goed en het vakantielandgoed heeft een uitstekende reputatie met 9+ beoordelingen op o.a. Belvilla, Micazu, Airnbnb, ANWB, ACSI, Campercontact en Pitchup. Tijdens het verkoopproces krijgt u inzage in de financiële resultaten van het bedrijf van de afgelopen jaren.

Privé-woonhuis Casa Crutos

Op het tweede perceel van 4,9 hectare staat het privé-woonhuis dat in 2009 naar Portugese begrippen opvallend duurzaam is gebouwd en in een landelijke stijl. Bebouwde oppervlakte: 224 m². Het woonhuis heeft een grote woonkamer met authentiek granieten binnenmuren, een zeer royale woonkeuken, een bijkeuken, twee terrassen en twee slaapkamers met eigen badkamers. Inpandig is er een gastenappartement met eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en veranda. Hierdoor is de woning eventueel ook geschikt voor dubbele bewoning. Het gehele huis is voorzien van vloerverwarming en de woonkamer heeft daarnaast een houtkachel. Verder is er een grote veranda met buitenkeuken, barbecue, pizza-oven en ruimte om met groepen tot 25 tot 30 personen
te eten.

Privé-woonhuis Casa Crutos

Quinta do Retiro is ook uitermate geschikt om te gaan bewonen met meerdere families of het vestigen van een wooncollectief met meerdere gezinnen die kiezen voor een grotendeels zelfvoorzienend leven. In totaal is er ruim 2,5 hectare zeer vruchtbare en goed bewerkbare grond. Er is het hele jaar door een overvloed aan water voor bevloeiing: uit het riviertje, enkele watermijnen en de eigen bron. Het gehele terrein verkeert in een uitstekende staat van onderhoud en is zelfvoorzienend in drinkwater, stookhout, biologische groenten, diverse soorten fruit, druiven en olijven.

natuurzwembad-in-portugal
Het ecologisch zwembad

De omgeving

Quinta do Retiro ligt net buiten het dorpje Covas nabij de steden Tábua en Oliveira do Hospital. In het Dão wijngebied dat omsloten wordt door de bergen van Nationaal Park Serra da Estrela met de Torre als hoogste berg van Portugal, de Serra do Açor en de Serra do Caramulo. Door dit gebied lopen twee grote rivieren: de Rio Mondego, waarop je prachtig kunt kanoën en kajakken, en de Rio Alva met zijn vele prachtige rivierstrandjes. Het gebied is in trek bij natuurliefhebbers, vogelaars, wandelaars en fietsers. Er is geen massatoerisme, maar de regio wordt wel steeds vaker bezocht door toeristen die houden van rust, ruimte, natuur en authentieke dorpjes met een allervriendelijkste bevolking. De regio kent een grote, diverse en levendige buitenlandse gemeenschap.

Welkom, bem-vindo!

Spreekt dit u aan? Bekijk dan ook de pagina Objectbeschrijving. Uiteraard kunt u daarna ook met ons bellen via +351 235098228 of een email sturen naar quintadoretiro@gmail.com. In een persoonlijk contact kunnen we dan ingaan op uw vragen en verdere detailinformatie geven over de bestaande woningen, de camping, de bedrijfsvoering en de uitbreidingsmogelijkheden. Uiteraard bent u ook van harte welkom een bezichtiging te plannen.

Laatste update van deze pagina: 26 mei 2023
Drone video gemaakt door Marlon Gervacio.