Woningen

Het project Buitenhof Portugal gaat bestaan uit 17 woningen, 12 nieuwbouw en 5 al bestaande. In deze luchtfoto zijn de nieuwe woningen ingetekend in blauw en de al bestaande in rood om een idee te geven van de locatie van de huizen op het terrein.

De nieuw te bouwen woningen (1 t/m 12 ) worden uitgevoerd in drie verschillende types/prijsklasses:

Type A (nummer 1 t/m 4) Twee-onder-een-kap woningen met alleen begane grond/ 1 slaapkamer.

Type B (nummer 5 t/m 10) Twee-onder een-kap woningen met begane grond (1 slaapkamer) met een etage onder een schuine kap met ruimte voor twee slaapkamers of een slaapkamer en een hobbyruimte.

Type C (nummer 11 en 12) Twee -onder-een kap woningen met begane grond (1 slaapkamer met een volledige etage. Dit type woning is – als optie – ook uit te voeren als kangoeroewoning of mantelzorgwoning, dus twee boven elkaar gelegen zelfstandige woonruimten met beide een volledig woonprogramma (1 slaapkamer) uitgevoerd met een intern afsluitbare verbindingsdeur.

De al bestaande woningen ( 13 t/m 17 in rood op de luchtfoto) hebben ieder hun eigen karakteristieken en sfeer.

Casa Covas (nummer 13) en Casa Oliveirinha (nummer 14) zijn op het zuiden gelegen geschakelde woningen met beide een woonkamer, open keuken, badkamer, twee slaapkamers en een ruime schaduwrijke veranda. In overleg met de toekomstige bewoners kunnen deze woningen eventueel nog naar eigen woonwensen worden aangepast tijdens de bouwfase van het project.

Casa Covas:

Casa Oliveirinha:

Casa Retiro (nummer 15) wordt de enige geheel vrijstaande woning in de Buitenhof. In de voorlopige bestemmingsvergunning is toestemming verleend deze woning te gaan uitbreiden met 30 vierkante meter. Hierdoor mag de woning dusdanig worden verbouwd dat een volledig woonprogramma (kamer, open keuken, badkamer en 1 slaapkamer) gelijkvloers kan worden gerealiseerd met daaronder een separate ruimte voor een logeerkamer met douche/toilet, atelier of hobbyruimte. In oktober komen de bouwschetsen voor dit huis beschikbaar.

De huidige woning van de eigenaren Casa Crutos is groot genoeg om te splitsen in twee royale woningen (nummer 16 en 17). Door een deel van de huidige veranda’s bij de woning te betrekken en de indeling iets te wijzigen ontstaan twee comfortabele woningen , waarvan één met een volledig gastenappartement, werkruimte/atelier op de bovenverdieping. De verbouwschetsen van deze woningen komen later in het project beschikbaar.

De al bestaande gezamenlijke voorzieningen zijn in de luchtfoto ingetekend met (A) de receptie/gezamenlijke bibliotheek, (B) het badhuis voor bezoekende familie/vrienden op het resterende campingdeel op het terrein, (C) het Hofhuis als ontmoetingsruimte waarvoor het huidige Casa Mimosa zal worden omgebouwd en (D) het ecologsiche zwembad.

NB: de exacte onderverdeling in aantallen qua type nieuwbouwwoning A, B of C ligt in deze fase van het project nog niet vast. De voorkeur van de eerste bewoners van de Buitenhof zal daarin bepalend gaan worden.

Laatste update van deze pagina: 16 september 2022