Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /customers/2/3/5/quintadoretiro.com/httpd.www/wp-includes/wp-db.php on line 3537 FAQ - Quinta do Retiro

FAQ

In deze FAQ vindt u de antwoorden op een paar veelgestelde vragen.

Wat valt er bij jullie te doen voor kinderen?
Voor de jonge kinderen is er bij Casa Mimosa een eenvoudige speelgelegenheid gemaakt met een zandbak, een schommel en een grote trampoline. Verder is er bij het riviertje veel te onderzoeken en kan daar volop met zand, modder en stenen worden gerommeld. Er is genoeg materiaal om hutten te bouwen en natuurlijk is er het zwembad waar volop gespeeld kan worden. Er is een leuk en vooral erg lief hondje (Tes) en een ondeugend katertje (Stimpie) die het heerlijk vinden om te spelen en aangehaald te worden. In de buurt is ook een goede manege waar je kunt (leren) paardrijden. Ook als je wilt leren bergklimmen, abseilen of kanovaren, zul je hier een supervakantie hebben.

Welke aanpassingen zijn er in  Casa Oliveirinha voor rolstoelgebruikers en minder validen?
In vakantiehuis Casa Oliverinha zijn geen drempels. Alle deuren hebben een breedte van 95 centimeter. Eén van de slaapkamers heeft extra vloeroppervlakte om goed met een rolstoel te kunnen manoeuvreren. De belangrijkste aanpassingen zijn er in de badkamer. Er is een open douche met een vlakke vloer en er zijn beugels aangebracht bij het toilet, de wastafel en de douche. De wastafel is voorzien van een kantelbare spiegel. Er is een stevige doucherolstoel beschikbaar waardoor minder transfers nodig zijn. Deze kan ook voor de buitendouche bij het terras gebruikt worden. Direct naast het vakantiehuis is een eigen ruime parkeerplaats gemaakt.

NB: de meeste paden op het terrein zijn verhard, maar rolstoelers moeten wel rekening houden met een behoorlijk hoogteverschil en dus ook een paar steile hellingen. Daardoor is ook ons zwembad niet echt eenvoudig bereikbaar per rolstoel.

Hoe is de WIFI op de quinta?
Er is gratis WiFi via een 3G-verbinding in de vakantiehuizen en op nagenoeg alle plaatsen op de natuurcamping. Wij kunnen echter geen garantie geven voor een constant bereik of een supersnel dataverkeer. Streaming media zoals Netflix en Ziggo Go werken daardoor hier beslist niet optimaal. Alternatief is dataverkeer via uw eigen bundel of – tegen betaling – de huur van een persoonlijk 3G MiFi setje.

Zijn onze huisdieren ook welkom?
Ja, huisdieren zijn het gehele jaar welkom maar wel met een paar duidelijke afspraken hierover. We willen namelijk niet dat huisdieren overlast of gevaar voor andere gasten veroorzaken. Dus wij verlangen dat huisdieren wel opgevoed zijn en buiten aangelijnd zijn als dat nodig is óf wij u dat vragen. Verder verlangen wij – om reden van hygiëne – dat u uw huisdier niet meeneemt naar gezamenlijke ruimtes zoals het zwembad, de speeltuin en het sanitairgebouw.

Verzorgen jullie ook ontbijt of lunch?
Nee, wij zijn bewust geen bed & breakfast of hotel en dus moet u dat zelf regelen. Wel wordt met enige regelmaat s’ avonds op de veranda van ons huis een gezamenlijke maaltijd bereid waarvoor gasten zich kunnen aanmelden. In Oliveira do Hospital en Tábua (beide op circa 8 kilometer) zijn meerdere grote supermarkten met een ruim assortiment en veel verse producten.  Onze lokale bakker bezorgt iedere ochtend  verse broodjes op de quinta.

Heeft u een andere vraag? Stuur ons een email en wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.