Overwinteren in Portugal

Overwinteren op Quinta do Retiro

De afgelopen jaren hebben al vele stellen onze quinta uitgekozen om te overwinteren in Portugal en daarmee de koude en grijze wintermaanden in Nederland en België even te “ontvluchten”. De winters zijn hier in dit deel van Portugal mild en relatief kort. U mag rekenen op temperaturen die gemiddeld zo’n 10 graden hoger liggen dan in Nederland. Het kan hier ’s nachts bij helder weer wel een paar graden vriezen. Vaak is dat juist de voorbode dat een mooie dag met een krachtig zonnetje en zo’n 15-17 graden gaat volgen. En in de luwte voelt dit al snel als meer!

Comfortabele vakantiehuizen

Bij de bouw van de vakantiehuizen is niet bezuinigd op belangrijke zaken als isolatie, verwarming én vierkante meters. Dit om het hele jaar door een comfortabel verblijf mogelijk te maken. Ook bij de inrichting hebben we geïnvesteerd in zaken als goede bedden, volledig ingerichte keukens, comfortabele zithoeken en ruime badkamers. Hierdoor zijn onze vakantiehuizen dan ook zéér geschikt om te overwinteren in Portugal. In alle huizen staan geweldige Hergom-houtkachels én zijn er mogelijkheden voor bijverwarming. Dus ook in de wintermaanden zit u er hier heerlijk warm bij. Op het gehele terrein is gratis draadloos internet (WiFi) beschikbaar. in de vakantiehuizen is NL-talige satelliet TV (Canal Digitaal) aanwezig.

Overwintercamping

Ook onze natuurcamping is opgezet vanuit het idee om het gehele jaar door gasten met camper of caravan uiterst comfortabel te kunnen laten verblijven voor een langere tijd. Het is dan ook een echte overwintercamping voor een verblijf in Midden Portugal. Op alle plekken heeft u een fraai uitzicht. Het sanitairgebouw is ruim van opzet en luxe uitgevoerd met drie verwarmbare (familie-)badkamers. Bij een lage bezetting krijgt u een sleutel van een badkamer en een toilet, zodat u deze privé kunt gebruiken. U kunt Casa Mimosa gebruiken als slechtweeraccomodatie op de dagen dat deze niet geboekt is voor privé-saunagebruik.

Gezellige ontmoetingsruimte met luxe Finse sauna

Tussen 1 november en 25 april kan het sfeervolle houten huis Casa Mimosa gebruikt worden als ontmoetingsruimte voor alle wintergasten. U kunt hier s’avonds of op de wat minder mooie dagen de gezelligheid van anderen opzoeken en bij de warmte van de houtkachel een praatje maken, een kop koffie drinken, een boek lezen of een spelletje spelen. Wintergasten kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de Finse sauna.

Prijzen overwinteren

Als u in de maanden november tot en met april een verblijf van 4 weken of langer op onze quinta boekt om te overwinteren in Portugal dan is een sterk gereduceerd wintertarief van toepassing.

Prijs € per vier weken/2 pers
Casa Oliveirinha850
Casa Covas 750
Casa Retiro650
Casa Palmeira en Casa Agave ( op Quinta da Encavalada)675
Met caravan of camper (ex electra 0,30Kwh via eigen meter)350

Zijn onze huisdieren ook welkom?

Jazeker, zowel in de vakantiehuizen als op de natuurcamping maar met een paar regels. We willen namelijk niet dat uw huisdieren overlast of gevaar voor andere gasten veroorzaken. Dus verlangen wij dat huisdieren wel opgevoed en op het terrein aangelijnd zijn als dat nodig is óf door ons verlangd mocht worden. Verder willen wij niet dat u uw huisdier meeneemt naar algemene ruimtes zoals het badhuis, het zwembad, de speeltuin of Casa Mimosa

IK WIL OVERWINTEREN IN EEN CASA OF OP DE OVERWINTERCAMPING