Overwinteren op Quinta do Retiro
De afgelopen jaren hebben al vele stellen onze quinta uitgekozen voor een overwintervakantie om de koude en grijze wintermaanden in Nederland en België even te “ontvluchten” en net als de trekvogels weer terug te keren als het voorjaar thuis weer volop is aangebroken. De winters zijn hier in dit deel van Portugal mild en relatief kort met temperaturen die gemiddeld zo’n 10 graden hoger liggen dan in Nederland. Het kan hier ’s nachts bij helder weer wel een paar graden vriezen, maar dat is dan vaak juist de voorbode dat een mooie dag met een krachtig zonnetje en zo’n 15-17 graden gaat volgen. En in de luwte voelt dit al snel als meer.  

Comfortabele vakantiehuizen
Bij de bouw van de vakantiehuizen is niet bezuinigd op belangrijke zaken als isolatie, verwarming én vierkante meters om het hele jaar door een comfortabel verblijf mogelijk te maken. Ook bij de inrichting hebben we geïnvesteerd in zaken als goede bedden, volledig ingerichte keukens, comfortabele zithoeken en ruime badkamers om uw verblijf zo prettig mogelijk te laten zijn. Hierdoor zijn deze vakantiehuizen dan ook zéér  geschikt voor een langduriger verblijf in de winter. In alle huizen staan geweldige Hergom-houtkachels én zijn er mogelijkheden voor elektrische bijverwarming. Op het gehele terrein is gratis draadloos internet (WiFi) beschikbaar en in de vakantiehuizen is NL-talige satelliet TV (Canal Digitaal) aanwezig.

Mini-camping
Ook onze mini-camping is opgezet vanuit het idee om het gehele jaar door gasten met camper of caravan uiterst comfortabel te kunnen laten verblijven voor een langere periode. Het grote camper-en caravanveld ligt op het zuiden en vanaf deze plek heeft u een fraai uitzicht over de vallei. Ook kunt u kiezen voor de beslotenheid van het bovenveld met de beschutting van de mimosa en dennen. Het sanitairgebouw is ruim van opzet en luxe uitgevoerd met drie verwarmbare (familie-)badkamers. Bij een lage bezetting van de mini-camping kijgt u een sleutel van een badkamer en een toilet, zodat u deze privé kunt gebruiken.

Gezellige ontmoetingsruimte
Tussen 1 november en 30 april kan het sfeervolle houten huis Casa Mimosa gebruikt  worden als ontmoetingsruimte voor alle wintergasten van onze quinta. U kunt hier s’avonds of op de wat minder mooie dagen de gezelligheid van anderen opzoeken en bij de warmte van de houtkachel een praatje maken, een kop koffie drinken, een boek lezen of een spelletje spelen. De koelkast van de bar (zelfbediening) is gevuld met bier, wijn, water en diverse soorten fris.

Zijn onze huisdieren ook welkom?
Jazeker, zowel in de vakantiehuizen als op de mini-camping in de maanden september tot en met juni én met enkele regels. We willen namelijk niet dat huisdieren overlast voor andere gasten veroorzaken, dus verlangen wij onder andere dat huisdieren wel opgevoed en op het terrein aangelijnd zijn als dat nodig is óf door ons verlangd mocht worden. Verder willen wij niet dat u uw huisdier meeneemt naar het zwembad, de speeltuin of Casa Mimosa. 

Bridgeclub Beiras
In de wintermaanden kunt u iedere woensdagmiddag op inschrijving als gastspeler meedoen aan een recreatieve bridgedrive van de Bridgeclub Beiras. Dit is een internationaal samengestelde groep van ongeveer 20 bridgeliefhebbers die hier in de omgeving wonen. De drives worden gehouden op verschillende locaties bij de spelers thuis, waaronder regelmatig op Quinta do Retiro.